Top

Matcha (Kotobuki) - 40g - BIO

  • Matcha (Kotobuki) - 40g - BIO
32,95


Overheerlijke biologische matcha

Deze matcha wordt gemalen in een stenen molen, en dit met de grootste zorg. Het wordt gemaakt van een speciale blend van first flush Tencha. Voor de pluk worden de plantages gedurende 20 dagen afgedekt, waardoor de melkachtige, shiny groene kleur van deze hoogwaardige matcha ontstaat. 

De matcha kotobuki komt uit Kagoshima, Kirishima, in de buurt van Uji, Kyoto. Het is een single estate matcha, wat wil zeggen dat de blaadjes gebruikt om deze matcha te maken, allemaal van dezelfde plantage komen, en dus niet worden geblend met goedkopere, minderwaardige blaadjes. Enkel first flush (eerste pluk) tencha wordt gebruikt. 

Als de tencha werd geplukt en half werd verwerkt, wordt ze naar Uji getransporteerd, waar onze theeboer ze op Traditioneel Japanse wijze gaat malen. 

Deze matcha heeft een welgevormade, gebalanceerde umamismaak en is dan ook ideaal om puur te drinken. 

Wat extra info over Kirishima. Kirishima heeft een vulkanische ondergrond, waardoor het ideaal is om thee op te verbouwen. De lucht en het water is er enorm zuiver en de rijke vulkanische ondergrond (shirasu), in combinatie met de zware "fog" dat de velden overdekt, zorgen ervoor dat de blaadjes in de winter niet bevriezen, maar ook dat het zonlicht natuurlijk wordt gefilterd. Zo doet de fotosynthese heel erg mooi zijn werk, wat resulteert in een crèmige, zachte, umami smaak die matcha zo kenmerkt.

De theeboer is gespecialiseerd in biologische thee. Hij kent zijn plantages door en door en volgt het ritme van de natuur, kijkt naar de verandering van het weer, hoe zijn grond erbij ligt etc. om zo de beste kwaliteit aan ons te kunnen leveren. Hij leeft zelf volgens het ritme van de natuur, hij is thee...

Dagelijks een kopje matcha draagt bij tot een gezonde levensstijl. 

Gecertifieerd als biologisch door JAS

Hoe maken?
- Verwarm 100ml water tot 80°C
- Voeg 1/3 theelepel matcha poeder toe
- Klop op met een kwast of een vinaigrette klopper